אחד השיקולים העומדים בפני מי ששוקל קניית רכב חשמלי, הוא עלויות הטעינה.
אפשר מראש לתת לכם ספוילר קצר ולומר, כי העלויות נמוכות משמעותית יותר מאשר תדלוק הרכב עם דלק, גם אם לוקחים בחשבון העלאות מחירים של חברת חשמל בעתיד.
אז קבלו מאיתנו הסבר שיעזור לכם להבין – כמה עולה טעינת רכב חשמלי.
איך נקבעת עלות טעינת רכב חשמלי?
התמחור של טעינת רכב חשמלי מתייחס ליחידות קוט”ש – קילוואט לשעה, שעומד בישראל על כחצי שקל ליחידה, לפי תעריפי חברת החשמל.
יחידה אחת כזו מספיקה בממוצע לנסיעה של כ 5 קילומטרים ולכן אפשר לומר כי המחיר עומד על כ 10 אגורות לקילומטר.
עם זאת, המחירים עשויים להשתנות גם בהתאם לסוג עמדת הטעינה.
למשל עמדת טעינה ביתית לרכב חשמלי, שהיא עמדת הטעינה הנפוצה, נחשבת גם לאפשרות הטעינה הזולה ביותר וגם הנוחה ביותר – כי כאשר מטעינים את הרכב בבית, אפשר להשאיר אותו בטעינה לכל אורך הלילה.
כדי להבין כמה אתם מוציאים כל חודש על טעינת רכב חשמלי, תוכלו לבצע חישוב פשוט של מספר הקילומטרים שנסעתם באותו חודש, כפול 0.1 (העלות המשוערת לקילומטר) – בתנאי שיש לכם רכב משפחתי ממוצע ואתם מטעינים אותו בעמדת טעינה ביתית.
עם זאת, מן הראוי לציין כי קיימים הבדלים בין רמות הצריכה של רכבים חשמליים שונים ולכן המחיר הנ”ל הוא משוער ואינו מדויק.
בכל מקרה, ניתן לראות בבירור, כי המחירים נמוכים בצורה משמעותית לעומת מחירי תדלוק עם סולר או בנזין.
למעשה אם יש לכם רכב מונע בדיזל או בנזין, אתם משלמים פי 5-6 יותר מאשר על טעינת רכב חשמלי.
עלויות טעינת רכב חשמלי בעמדת טעינה ציבורית
טעינה בעמדה ציבורית מעט יקרה יותר מאשר טעינה בעמדה פרטית והיא אף משתנה בין ספק לספק. עם זאת, בתחנות ציבוריות אפשר לבחור בין טעינה מהירה לבין טעינה סטנדרטית – כמו טעינה ביתית.
אם תבחרו להטעין את הרכב בעמדה ציבורית בטעינה מהירה – DC, המחיר יעמוד על כ 2 שקלים לקוט”ש (לעומת כחצי שקל בעמדת טעינה ביתית)
ואם תבחרו בקצב טעינה רגיל – AC, המחיר יעמוד על כ 75 אגורות לקוט”ש .
אבל גם אם תקחו את המחיר הגבוה ביותר, לצד עלויות רכישה והתקנה של עמדת טעינה לרכבים חשמליים ועלויות תחזוקת הרכב, עדיין תקבלו עלויות שנתיות נמוכות יותר מאשר ברכב המונע על ידי בנזין או סולר.
לסיכום,
עלות טעינת רכב חשמלי משתנה בהתאם למספר גורמים, כגון מחירי החשמל באזורכם, קיבולת הסוללה של הרכב, ומקום הטעינה (בבית או בעמדת טעינה ציבורית). בדרך כלל, טעינה ביתית נחשבת לאפשרות החסכונית ביותר, כאשר העלות לטעינה מלאה של רכב חשמלי ממוצע יכולה לנוע בין 20 ל-50 ש”ח, בהתאם לתעריפי החשמל ולגודל הסוללה.
מחירי טעינה של רכבם חשמליים הם נמוכים באופן משמעותי לעומת עלויות תדלוק של רכבים מונעים בסולר או בנזין ועם החישוב הנכון אפשר לראות זאת בבירור. זאת נוסף על עלויות תחזוקה ואפילו על מחיר עמדת טעינה ביתית ועלויות ההתקנה שלה. אין ספק כי רכב חשמלי עושה לא רק מהפכה אקולוגית, כי אם גם במחירי הנסיעה. להזמנת עמדת טעינה אמינה ואיכותית לקבלת מידע נוסף – צרו קשר ונשמח לעזור!